nog 1

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Pasqual

Administrator
Forumleiding
TNT neemt Tsjechische ISH Nocni Expres over

TNT neemt het Tsjechische ISH Nocni Expres over, een aanbieder van innight distributiediensten in Tsjechie en Slowakije. Dat heeft heeft het post-, logistiek- en expressbedrijf dinsdagochtend bekendgemaakt, zonder financiele details te vermelden.

Met de overname versterkt TNT zijn activiteiten in Oost-Europa, dat door het concern als groeimarkt is aangemerkt. 'De acquisitie past verder binnen de aangescherpte strategie van TNT, waarin de focus is verlegd naar netwerken', zo stelt TNT in een toelichting. Innight distributie (aflevering van zendingen gedurende de nacht, voor 08.00 uur) is zo'n netwerk georienteerde activiteit.

Het Tsjechische ISH is al meer dan tien jaar partner van TNT Innight en actief sinds 1991. Het bedrijf is volgens TNT marktleider op het gebied van innight diensten in Tsjechie en Slowakije. ISH richt zich met name op klanten in de automobielbranche, machine- en apparatuurproducenten en elektronicaleveranciers.

ISH heeft 63 medewerkers en biedt zowel binnenlandse als internationale innight distributiediensten. 'Een aanzienlijk deel van de zendingen van buiten Tsjechie en Slowakije wordt afgewikkeld via het Europese netwerk van TNT Innight', laat TNT weten. In de loop van 2006 gaat ISH over op de merknaam TNT Innight.

Het netwerk van TNT Innight telt inclusief ISH ruim 1.200 medewerkers, 71 depots en verwerkt dagelijks circa 93.000 zendingen. Het netwerk omspant volgens TNT het grootste deel van Europa, waaronder Nederland, Oostenrijk, Belgie, Denemarken, Duitsland, Hongarije en Zwitserland.

Bron: Het Financieele Dagblad
 
Bovenaan